söndag 11 mars 2012

Redskap kan aldrig ersätta kunskap

Såhär resonerar jag, vill du bli en bra/bättre ryttare? Lägg då pengarna på ridlektioner. Det är inte storleken på plånboken som har betydelse, det är hur du väljer att lägga pengarna.

Tråkigt men sant - det är dyrt att rida, det vet alla även oavsett vilka finnansmöjligheter man har. Vill du lyckas med din ridning är en bra tränare du ska lägga pengar på. Inte massa onödiga redskap. Har man egen häst så är ju valet av häst naturligtvis en förutsättning. Men om vi nu utgår ifrån att du redan har en häst, alternativt rider du någon annans häst. Vad är då avgörande? En fin transport? Tre olika träns att välja mellan? Schabrak upp över öronen i dina färger? Foder tillskott på tusentalskroner?
Det här är det jag skulle klassa "materialinköpslista". Det allra viktigaste är att få till ridningen i sig. Det finns verkligen ingenting man kan köpa som kan kompensera att rida för en bra tränare. Kan du inte få hästen att "gå på tygeln" så spelar det ingen roll vilket bett du har, vilka hjälptyglar du köper. Det ända sättet att lära sig, tråkigt nog så finns det inga genvägar till framgång. Då kommer säkert frågan, kan man köpa genvägar? Ja, på ett sätt. Och det är att rida för en tränare med mycket erfarenhet än vad du själv bär på.

Ett redskap kan aldrig ersätta kunskap, kunskap är något man måste lära sig.
Om man inte kan rida hästen i form sitter inte lösningen i redskapen utan i utbildningen av häst och ryttare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar